Bent u niet bekend met permanente make-up of wilt u graag meer weten over de behandeling? Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet:

Bij permanente make-up wordt een pigment (vloeistof) vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Het is de ideale manier om wenkbrauwen, lippen of eyeliner er altijd perfect en verzorgd uit te laten zien. Geen lippenstift afdruk meer op een wijnglas en bijkleuren met een potlood of lippenstift is niet meer nodig! Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er altijd beter uit ziet. Bij Sophisticated Beauty worden alleen Europees goedgekeurde pigmenten gebruikt.
Permanente make-up is de ideale oplossing voor iedereen die:

 • Moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
 • Geen volle wenkbrauwen, of zelfs helmaal geen wenkbrauwen meer heeft
 • Contactlenzen of een bril dragen
 • Allergisch zijn voor make-up
 • Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
 • Smalle lippen heeft of vage lipcontouren
 • Er altijd perfect verzorgd uit wilt zien
 • Aan een chemokuur gaat beginnen of heeft ondergaan
Voordat we met de behandeling starten nemen we eerst een informed consent (vragenlijst) met u door. Indien er geen contra-indicaties zijn gaan we beginnen met het tekenen van de vorm. Wanneer de vorm door u is goedgekeurd gaan we vervolgens samen de kleur bepalen. Nadat het pigment is ingebracht, zal de kleur intensiever overkomen dan de uiteindelijke kleur die u gekozen heeft. U zult zien dat de kleur binnen een week vervaagt met zekers 30%. Bij deze eerste behandeling die ongeveer 1,5 uur in beslag neemt bespreek ik meteen met u de nazorg adviezen. Tevens maken we een afspraak voor de tweede behandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele vervaging weer mooi op te vullen en bij te werken. Na deze tweede behandeling is het resultaat op zijn mooist.
De behandeling is niet geheel gevoelloos. Ik gebruik echter tijdens de behandeling een techniek waarbij de gevoeligheid tot een minimum beperkt wordt.
De meeste permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar zitten. Het pigment verdwijnt namelijk langzaam in de huid door celvernieuwing en door invloed van UV licht. De huid van ieder individu is echter anders waardoor de pigmentatie bij ieder persoon anders kan uitvallen. Om het mooiste resultaat te behouden is het daarom belangrijk elk jaar de permanente make-up even bij te werken. Een touch-up behandeling waarbij de kleur en de vorm op zijn mooist blijft.
Bij Sophisticated Beauty wordt uitsluitend volgens de strenge richtlijnen van de GGD gewerkt en uiteraard met volledig gesteriliseerde verpakkingen en naalden. Ook onze pigmenten voldoen aan de meest strenge Europese normen en wetten.
Gebruik 24 uur voor de behandeling geen:

 • Alcohol
 • Drugs
 • Asparine (paracetamol mag wel)
 • Bloedverdunners (anders hecht het pigment zich minder goed)
 • Voorafgaand aan een lipliner behandeling, graag 3 dagen insmeren met zovirax.
 • Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, is het raadzaam deze in te lichten over uw gewenste behandeling van permanente make-up.
Doordat er pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Het is raadzaam deze korstjes niet zelf te verwijderen, deze laten uit zichzelf los. Ik raad u dan ook aan om de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up de huid te laten rusten.
In principe lijkt het op elkaar. Bij beide wordt door middel van een naald vloeistof in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Want, de apparatuur als ook de samenstelling van de vloeistof en de technieken zijn totaal verschillend. Bij tatoeëren gebruikt men namelijk inkt welke bovendien veel dieper in de huid wordt ingebracht om deze door de vetcellen op te laten nemen. Dit heeft als gevolg dat een tatoeage langer behouden blijft. Bij permanente make-up wordt daarentegen een huidvriendelijke pigment gebruikt.
Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor zon en UV-licht. Gedurende 7dagen na de behandeling mag u geen gebruik maken van de zonnebank en mag het behandelde deel niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.